Afluents, Mostra Internacional d’Art i Cultura. Polònia 2015

Aquest cap de setmana s’ha realitzat la primera mostra internacional d’Art i Cultura Afluents en les localitats d’Amer, Anglès i la Cellera de Ter.
Estem molt satisfets amb l’acollida del públic als diferents esdeveniments que tenien com a objectiu mostrar característiques pròpies del país convidat, en aquesta ocasió Polònia.
El divendres dia 6 de novembre vam rebre la visita a les activitats del Cònsol de Polònia, sr. Wodzimierz Nabrdawski i de l’agregada de Cultura i Promoció del consolat Hanna Podolska i la Sra. Isabel Ruiz de la Generalitat de Catalunya.
La jornada va començar amb la visita al Centre de Creació Cultural Can Clos, seu d’Idea Gestió Cultural i on vam tenir la sort d’organitzar el primer Simposi amb la participació de sis artistes emergents polonesos a la primera residència i exposició que alberguem. Després visita a la
exposició d’Art contemporáni “Poczta z Polski” a la Sala Fontbernat d’Anglès on comptem amb l’assistencia de l’alcaldessa d’Anglès i els membres de l’Associació Cultural Krakus i acabava les activitats a Amer amb la recepció oficial al Cònsol per part de les autoritats locals. Aquesta jornada va concloure amb el recital de la soprano Iwona Sobotka y Ángel Cabrera al Teatre de Amer. Senzillament espectacular.
Sábado se realizó una actuación de Krakus en la sala Fontbernat, talleres infantiles, visita a la exposición de arte con la presencia de los artistas, promoción turística y una degustación de la gastronomía de Polonia. Por la tarde fantástico encuentro en el estudio de Can Clos donde se trabajó en la organización de próximas actividades.
Diumenge vam finalitzar la mostra amb la participació de Krakus en la Missa Solemne que es va celebrar a l’Església Santa Maria de Sales de la Cellera de Ter.

Des de Idea volem agrair la col·laboració dels ajuntaments d’Amer i Anglès per acollir aquestes activitats, estem satisfets del resultat i volem destacar la seva valentia per apostar per nous formats de qualitat i internacionals. També agrair a les associacions locals que han volgut col·laborar i sobretot a la Ambaixada i al Consulat de la República de Polònia per seguir apostant per nosaltres per la realització d’esdeveniments per donar a conèixer la seva Cultura i crear vincles i intercanvis amb pobles de Catalunya. També agraïm la complicitat de la associació Krakus, a Iwona i Ángel per facilitar-nos la realització del seu recital, a Mossén Ramón Oller i al Centre Cultural Parroquial de La Cellera de Ter, A Disisdisseny per la realització de les fotografíes i disseny dels cartells  i a tots els artistes que han mostrat els seus treballs a l’exposicio i als artistes que van participar íntegrament en el Simposi a Can Clos.
Creiem, després de les converses amb associacions i ajuntaments, que aquesta mostra seguirà i creixerà amb la possibilitat de realitzar més activitats en més espais amb una major difusió.
Idea ja ha començat a treballar amb el Consolat del Brasil per realitzar aquesta mostra el 2016.

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

©2023 Can Clos

Contacto

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?